Instagram uzunca süredir TikTok ile rekabet içerisinde ve sosyal medya devleri kendilerine sürekli olarak yeni özellikler katarak bu alanda öne çıkmaya çalışıyor. Instagram'da uzunca süredir beta olarak üzerinde çalıştığı gönderi pinleme özelliğini nihayet kullanıcılara sundu. Gönderi pinleme özelliği artık her Instagram’da aktif olarak kullanılabiliyor. Instagram Gönderi Pinleme Özelliği Nasıl Kullanılır? Tüm detayları ile sizlere anlatalım.

Instagram ve TikTok arasındaki gerilim hızlı bir şekilde artıyor. TikTok kullanan insan sayısı her geçen gün artıyor ve özellikle TikTok videolarının büyük kısmı Instagram'da da yayınlanıyor. Özellikle Instagram bu alanda birçok yeni çalışma gerçekleştiriyor. Hem getirmiş olduğu bazı kısıtlamalar hem de özellikler sayesinde TikTok videolarını Instagram'da daha az yayınlanması mümkün olabilecek. Instagram bununla alakalı resmi bir açıklama gerçekleştirmese de yavaş yavaş TikTok videolarını engellemeye başladı.

Instagram Gönderi Pinleme (Sabitleme) Nedir? Nasıl Ortaya Çıktı?

İki sosyal medya devinin arasındaki rekabet yoğun bir şekilde devam ederken Instagram önemli bir adım gerçekleştirdi. Uzunca süredir tiktok'un kullandığı bir özellik kısa süre önce Instagram'da da aktif şekilde kullanılmaya başlandı.

TikTok uzunca yıllardır gönderi pinleme özelliğini aktif şekilde kullanıyordu. Instagram'da kullanıcılarına bunu yapma fırsatı verdi. Instagram gönderilerinizi istediğiniz şekilde profilinizin en başına sabitleyebileceksiniz. Bu sayede profilinize giren kişiler de sizin sabitlemiş olduğunuz gönderileri en başta görecek. Özellikle Hem Twitter hem de TikTok tarafından sıklıkla kullanılan gönderi sabitleme özelliği Instagram'da da uzunca süredir bekleniyordu. Instagram bununla alakalı çalışmaları aslında 1 yıldır sürdürüyor. Daha önce de Instagram gönderi sabitleme özelliği ile alakalı çalışmaların yapıldığı bilgisi sızmıştı. Instagram'da resmi bir açıklama gerçekleştirdi ve Instagram gönderi pinleme özelliğini resmen aktif ettiğini duyurdu.

Instagram yeni özellik sayesinde kullanıcılarına çok sayıda alternatif sunuyor. İsterseniz en fazla beğenilen gönderiyi, isterseniz en fazla yorum alan gönderiyi en başa sabitleyerek profilinize giren kişilerin bunu görmesini sağlayabiliyorsunuz. Aslında bu özellik uzunca süredir bekleniyordu ve Instagram kullanıcılarının da bir hayli işine yarayacak bir özellik olarak ön plana çıkıyor. özellikle Instagram hem Twitter'la hem de TikTok ile mücadele kapsamında yeni özellikler katmaya devam ediyor. Instagram Gönderi pinleme de bunlardan bir tanesi.

Yeni gelen özellik sayesinde en özel anlarınızı profilinizin en üst kısmına sabitleyerek burada kalıcı olmasını sağlayabiliyorsunuz. Özellikle sık sık paylaşım yapıyorsanız yeni gelen özellik tam da sizin işinize yarayacaktır. Gönderi pinleme özelliği sayesinde diğer gönderileriniz den bir ya da birkaç tanesini ayırarak en üstte sergileyebilir ve profilinize giren kişilerin ilk olarak bunu görmesini sağlayabilirsiniz. Yüzlerce paylaşım içerisinde olan ve oldukça eski hesaplar içinde bu özelliğin son derece ideal olduğunu söyleyebiliriz. özellikle yüzlerce paylaşım arasında birçok güzel paylaşımınızı kaybolmasını istemiyorsanız ve önce onun görünmesini istiyorsanız da gönderip yenileme özelliği kesinlikle birçok Instagram kullanıcısı hoşuna gidecek bir özellik olarak ön plana çıkıyor.

Instagram Gönderi Sabitleme Özelliği Nasıl Kullanılır?

  1. Instagram da pinlemek istediğiniz gönderiye gelin ve üç nokta işaretine basın ( Alttaki resimde ok ile gösterilen nokta ). instagram gönderisinde üç nokta
  2. Daha sonrasında ‘Profiline Tuttur’a tıklayın. İşte bu kadar bunu yaptıktan sonra profilinizde en üstte o gönderi yer alacak. İster en eski isterseniz de yıllar önce paylaşılan bir gönderi olsun ilk sırada o gönderi yer alacaktır. instagram gönderisini profiline tuttur

Sabitlediğiniz Fotoğraflara Beğeni Satın Alın

Instagram postt sabitleme özelliği bir çok kullanıcıyı mutlu etse de özellikle daha fazla takipçiye sahip olmak ve beğeni almak için bir adım atabilirsiniz. Paylaşımlarınızın daha fazla insana ulaşmasını sağlamak adına beğeni satın almak çok mantıklı olacaktır. Daha fazla insan tarafından gönderilen beğenilmesi keşfete düşme ihtimalinizi arttıracaktır.

Instagram beğeni hizmetleri tamamen otomatik olarak sistem tarafından gönderilir. Bu sayede beklemeden en hızlı şekilde gönderilerinize beğeniler gelmeye başlar. Tamamen organik ve asla düşme olmayan beğeniler olduğu içinde son derece rahat bir şekilde beğeni gönderimi tamamlanır. 7/24 hizmet veren Instagram beğeni satın al hizmetleri tamamen garantilidir. Düşme sorunlarına karşı da telafi hizmetleri sağlanıyor. Instagram hizmetlerinin tamamı için siteye üye olmadan anlık olarak satın alma yapabilirsiniz. Otomatik gönderi sistemi sayesinde ister beğeni isterseniz de takipçi gönderimi anlık olarak başlatabilirsiniz.