2020'de Instagram profilinizde takipçi sayısını artırmak için ne yapıyorsunuz?

Her ay 1 milyardan daha çok kişi Instagrama giriş yapıyor. Ve
günlük 500 milyondan çok aktif kullanıcı var .

Söylemeye gerek yok, sosyal medya denizinde yakalamak için bol balık var. Ama amacınız hepsini yakalamak değil.

Bunun yerine, hesabınızı takip etmek ve onunla etkileşime geçmek isteyecek yararlı kullanıcılara odaklanmanız gerekir.

Veya daha iyisi - müşterilere dönüşebilecek kullanıcılara.

Bu yüzden Instagram hesabınıza nasıl daha fazla gerçek Instagram takipçisi bulabileceğinizi tartışmak için buradayız.

Başlayalım.

Popüler İleti Dizilerine Katılın

Instagram kullanıcılarıyla sohbet etmenin ne kadar önemli olduğunu her zaman duyarsınız. Ama en çok dikkati çekecek olan sadece bir konuşma değil.

Trend olan konuları aktif olarak aramalı ve bu konuşmalara katılmalısınız.

Eyleme geçirilebilir fikir katan bir katkıda bulunun, bu da sizi öne çıkarır.

Açıklayıcı ve Eğlenceli Altyazılar Oluşturun

Çoğu insan görsel paylaşımları daha çok sever ve metin okumaktansa görüntülere bakmayı tercih eder. Mesela resimli kitapların hem çocuklar hem de yetişkinler arasında popüler olmasının bir nedeni var.

Hikayeyi barındırmak için harika resimler elde edersiniz. Ve Instagram'da tam olarak yapmak istediğiniz şey bu.

Yüklediğiniz fotoğrafları ve videoları desteklemek için altyazılarınızı kullandığınızdan emin olun. IG, yayınlarınıza anlatım eklemek için bolca bir alan olarak 20K karakter verir.

Çektiğiniz son fotoğraf veya videolara caption ekleyin. İnsanların videolarınızı kontrol etmelerini ve hatta benzer içerikleri görmek için profilinizi takip etmesini isteyecek bir caption yazın.

Takipçi Satın Almak için Tıklayın!

Hashtag Eklemeyi Unutma

Ama sadece herhangi bir hashtag değil . Bunların gönderilerinize ve biyografinize dikkatlice araştırılması ve uygulanması gerekir. Her yazıda kullandığınız sektörle ilgili hashtag'lere sahip olmak iyidir.

instagram beautyprotocole

 

Kaynak : Instagram

İçerik Önerisi: 2020'nin En popüler hashtagleri

Sonra da doğrudan paylaşacağınız gönderiyle ilgili hashtag'lere ihtiyacınız var. Bunları, yayınladığınız her gönderide kullanmazsınız. Gönderilere spesifik olarak eklemelisiniz

Konunuzla alakalı en az 20-30 hashtagi incelemeli ve paylaşacağınız gönderiyle en alakalı olan hashtagi seçmelisiniz. Hangilerinin popüler ve hangilerinin size beğeni getirebileceğini görmek için Instagram'da hastaghleri arayarak analiz edebilirsiniz.

instagram beautyprotocole foto

 

Kaynak : Instagram

Çok fazla gönderisi olanlardan uzak durun, çünkü kullanıcıların sizi tüm o gönderilerin arasından bulmasını zorlaştıracaktır ama tabii aranmayan kullanıcıların kullanmadığı hashtagleri de kullanmayın.

Hashtag'ler, insanların içeriğinizi bulmasına yardımcı olan Instagram'ın anahtar kelimeleridir. Instagram sayfanıza etkileşim çekmenin mükemmel bir yoludur.

 

Sektörünüzdeki Influencerlar ile bağlantı kurun

Influencerları rekabet olarak düşünmek yerine, onlara bir ağ olarak bakmalısınız. Onlara ulaşarak, onlarla faydalı bir ilişki kurabilirsiniz.

Anahtar gerçek ve samimi olmaktır. Direkt olarak ilk mesajda influencerdan bir gönderinizi paylaşıp sizi tanıtmasını isteyemezsiniz. (En azından ücretsiz olarak) bunu kabul etmeyecektir.

Eğer influencerlarla ya da sektörünüzdeki diğer işletmeler güzel bir ilişki kurabilirseniz ileride karşılıklı bir reklam kampanyası geliştirip hesaplarınızı kasabilir müşteri kazanabilirsiniz.

Influencerların dikkatini çekmenin bir yolu, belirli influencerlar için post bildirimlerini açmaktır. Daha sonra bildirim aldığınızda, içerikleriyle etkileşime geçebilirsiniz./p>

Tutarlı beğeniler ve yorumlar uzun bir yol kat edecektir ve size ilk DM için fırsat yaratır.

 

Akışınızda gözükmesini istemediğiniz gönderileriden etiketinizi kaldırın

Popülerlik kazandıkça, gönderilerinde sizden bahseden kullanıcılara ve takipçilere sahip olacaksınız. Etiketlendiğinizde bu, gönderilerinin akışınızda görünmesine neden olur.

Böylece profilinizi kontrol eden her yeni kişi onu görür. Şimdi, yanlış temsil edilmediğinizden emin olmak için feed'inizde görünenlere göz atmanız önemlidir.

Ayrıca Seçenekler> Fotoğraflarınız> bölümüne gidip "Manuel Olarak Ekle" ye geçebilirsiniz . Bu, sizinle etiketlenen fotoğrafların
otomatik olarak değil manuel olarak ekleneceği anlamına gelir . Yani sizi etiketleyebilirmeleri için onaylamanız gerekir.

Feed'inizde gösterilen kullanıcı tarafından oluşturulan tüm içeriği kontrol etmek istiyorsunuz. Sonuçta, dikkat etmeniz gereken bir markanız var.

 

Instagram Biyografinizi Optimize Edin

Instagram biyografinizi görmezden gelmemenizin iki nedeni vardır. Birincisi, hedeflenen kullanıcıların sizi bulmasına yardımcı olabilir.

Ve iki, web sitenize veya blogunuza daha fazla kişi çekebilir. Bu nedenle, biyografinize hem anahtar kelimeler hem de hashtag'ler eklemeniz zorunludur.

Örneğin, bir sağlık blogcusuysanız, biyografinizde bunu belirtmelisiniz. Ardından kullanabileceğiniz sektörle ilgili hashtag'leri arayın.

Oraya trafik çekebilmek için blogunuza veya web sitenize bir bağlantı eklemeyi unutmayın.

Sizi veya markanızı temsil eden kaliteli bir fotoğraf eklediğinizden emin olun. Ayrıca biyografinizde takipçilerinize nasıl yardımcı olacağınızı anlattığınızdan emin olun.

Bu, sağlıklı ipuçlarını ve tarifleri paylaşmak veya insanlara nasıl hızlı bir şekilde şekil vermek için en iyi egzersizlerin olduğunu göstermek olabilir.

Ama fazla uzun yazmamaya dikkat edin, biyografiniz kısa ve tatlı olmalıdır - diyelim ki yaklaşık 2-4 satır.

Daha sonra biyografinizi daha da öne çıkarmak için sosyal kanıt ekleyebilirsiniz. Örneğin, bilinen yayınlar (haber siteleri) veya bloglar için yazdıysanız, bunu da belirtin.

Veya sizi meşrulaştıran bir sertifikanız olabilir. Bunu da dahil edin.

 

Kendi İmza Tarzınızı Geliştirin

Bazı IG kullanıcılarının nasıl farklı bir görünüme sahip olduklarını hiç fark ettiniz mi? Örneğin, tüm fotoğraflarında aynı filtreyi kullanıyorlar.

Ya da belki de sık kullandıkları bir kolaj teması vardır. Bu yaratıcılık eksikliği değil, markalaşma. Ve sen de aynısını yapmalısın.

veganbodybuildingfood imza tarzı

 

Kaynak: Instagram

Kendi imza stilinizi oluşturarak, içeriğinizin her gün yayınlanan milyonlarca diğer gönderiden özel gözükmesini sağlar.

Ayrıca, takipçilerinizin içeriğinizi görebilecekleri her yerde fark etmelerini kolaylaştıracaktır.

Stil görsel olarak çekici ise, kendinize yeni takipçiler kazanabilirsiniz.

Bunu çıkarmak için kullanabileceğiniz çeşitli araçlar vardır, örneğin Lightroom ve Canva.

 

İçerik Türlerinizi Karıştırın

Instagram fotoğraflar üzerine inşa edildi, ancak bugün videoda büyüyor. Instagram Hikayeleri'ni kullanan yüz milyonlarca insan bulacaksınız.

Şu anda hem kullanıcılar hem de markalar için sıcak bir emtia. Videoyu zaten içerik stratejinizin bir parçası olarak kullanmıyorsanız, tam zamanı.

workout içerik

 

Kaynak: Instagram

Takipçilerinize yankı uyandıran içerik sunmak istiyorsunuz. Bazıları kısa video içeriğini izlemekten hoşlanabilir.

Ayrıca bazı kullanıcılar da görsel içeriğinizde gezinmeyi tercih edebilir. İkincisi için, görsellerinizi nasıl sunduğunuzu karıştırmak istiyorsunuz.

Örneğin, feed'inizi biraz canlandırmak için memeler, Infographics ve sinemagraflar oluşturabilirsiniz. Yaratıcı, eğlenceli ve eğitici olmaya çalışın.

İçeriğinize daha fazla takipçi çekmek için takipçilerinize değer vermek, takipçi kaybetmemek için çok önemlidir.

 

Canlı Yayınlar Planlayın

Sosyal medya, benzer düşünen insanlarla bir araya gelmenin ve iletişim kurmanın yeni bir yoludur. Bu nedenle, birçok IG kullanıcısının web seminerlerine ve canlı Soru-Cevap oturumlarına büyük ilgi göstediği görülmüştür.

Etkinlik temasının trendlere göre ne olması gerektiği hakkında fikir edinin. Rakiplerinizin neler yaptığına bir göz atın.

Ya da yeterli takipçiniz varsa, onlara görüşlerini sorabilirsiniz.

Ardından planlayın, tarihi duyurun ve etkinlik gününe kadar hatırlatmaya devam edin.

 

Bir Instagram Aracından yararlanın

Instagram hesabınızı büyütmek söz konusu olduğunda, tek başınıza olmak zorunda değilsiniz. IG hesabınızın büyüme potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için kullanabileceğiniz çözümler var.

Takip ve Beğeni , IG takipçilerinizi büyütmek için sizi özenle destekleyen bir uzman ekibine erişmenizi sağlar. Bu organik yöntemler kullanılarak yapılır, bu nedenle siyah şapka taktikleri hakkında veya hesabınızın yasaklanması konusunda endişelenmeyin.

Birçok site, haftalık, aylık olanlar arasında seçim yapabilmenizi sağlayan uygun fiyatlı planlara sahiptir. Bazı web sitelerinde, Takip ve Beğeni'de olduğu gibi herhangi bir sorunuz varsa her zaman size destek olacak bir kişisel yardımcınız olur.

Satın alım yaptığınızda, büyümenizi desteklemeye yardımcı olacak bir dizi indirime erişebilirsiniz, istediğiniz sonuçları elde etme şansınız daha yüksektir.

 

IG Profilinizi Büyütmekten Vazgeçmeyin

Instagram'da takip ettiğiniz kişi sayısı bir ego mevzusundan daha fazla. Markanızı büyütmeye bu şekilde devam edeceksiniz.

İnsanlar çok sayıda takipçisi olan profilleri takip ediyor. Ne diyebiliriz, millet popüler olan şeylerin içinde olmaktan hoşlanır.

Doğru taktikler ve uzman yardımı ile Instagram'daki büyümenizi kolaylaştırabilirsiniz.

Hesabınız için ne kadar iyi çalıştığını görmek için yukarıdaki ipuçlarını kullanın. Ayrıca profilinize daha fazla takipçi çekmemize nasıl yardımcı olabileceğimizi görmek için bize ulaşmaktan çekinmeyin!